24 грудня 2012 р.

Світло для світу

Починаючи з вчорашнього вечора, постійно намагаюсь поскрапити, але діти постійно відволікають від цього процесу ;). Але можу вам показати недавню роботу ;). Я зробила блокнотик для подарунку на жіночу конференцію - це такий час коли з нашої церкви збираються тільки жінки та дівчата. Разом ми смачно їмо, обговорюємо якійсь питання, весело та творчо проводимо час, а ще завжди отримуємо і даруємо подарунки одна одній ;). Конференції в нас бувають в різні періоди року, на різні теми, у різних форматах, їх різна кількість щороку, але традиційно обов’язково є різдвяна конференція;). Тема цієї конференції була "Подарунки та світло". Подарунок мав бути тематичним - те, що символізує світло і/або приносить його. Думаю майже в кожної з нас спочатку виникла ідея подарувати свічку ;). Але це ж не цікаво просто обмінятись свічками, навіть якщо вони дуже гарні та смачно пахнуть ;)
Тож пошук ідей продовжувався (я знаю, що дехто шукав в ґуглі :), другою ідеєю була зірка - адже вони дають світло і часто використовуються як символ світла, тому я думала зробити з фетру іграшки на ялинку у формі зірочок. Але ця ідея мені виявилась також недостатньо оригінальною, тому мій мозок продовжував шукати інше рішення.
А прийшло воно від згадки вірша з Біблії, який ми якось з сином вивчили в недільній школі (я є вчителем недільної школи в нашій церкві, а мій син там вчиться :) - "Для моєї ноги Твоє слово світильник, то світло для стежки моєї."(Псалом 118, вірш 105). 
Краще ніж Бог через псалмоспівця сказав я ніколи не передам цієї думки, але я повністю згодна  - жити без Слова Божого всеодно, що ходити в цілковитій темряві!
Тому було прийнято рішення зробити про Біблію, для кращого розуміння, більш охочого читання та для кращого запам’ятовування її. І це блокнотик ;)

Ідея що на обкладинці має бути маяк була одна з перших. Ви вже могли бачити мою листівку з маяком для гри Secret message (доречі мені ще досі бракує одного гравця). Обидва маяки з одної серветки ;). А далі вже відштовхувалась від маяка. Зараз звісно значення маяків не настільки велике, як раніше, але я думаю, що всі ви знаєте про нього ;). Але думаю це щеодна причина, чому мені хотілось зробити блокнот таким вінтажненьким ;). , тому зістарений фон, мереживо, темненька зірочка і сувій. Сувій - не просто скучений шматок паперу, на ньому вірш з Біблії ;). Спочатку це мав бути той вірш, що я вже цитувала. Але коли я сіла шукати вірші в яких також говориться про світло, то зрозуміла, що цей набагато кращий ;)
Це 46 вірш з 12 розділу Євангелія від Івана! Він просто ідеальний!
По-перше, говорить про світло, по-друге, знаходиться в Біблії, але найголовніше - він говорить про Христа (це слова Ісуса Христа). Адже саме Його день народження ми святкуємо на Різдво, а тут говориться про мету Його народження - показати нам те що ми без Нього не бачимо - наш гріх та як позбутись гріха і мати вічне життя!
Блокнотик невеличкий 7х11 см, для того щоб його можна було взяти всюди з собою ;). В ньому 6 блоків по 7 листочків - на кожен день тижня - розділені листочками крафт-паперу. Кожен з яких має вірш з Біблії про світло ;) та відбиток малесенького штампу
Переважно в темряві є набагато більше причин лякатись, але якщо Господь ваше світло та спасіння, то вам немає кого боятись
Господні накази існують не для того, щоб обмежити нас в чомусь, ущемити наші права та свободи - навпаки вони дають нам свободу та радість
Христос - і є той єдиний шлях який є справжнім життям
без Бога нас би взагалі не існувало, ми створені Ним та завдяки Йому ще досі живі!
і навіть якщо життя не просте та має якісь перешкоди та неприємності, вони для того щоб ми краще пізнали Бога та прославили Його
Ось таке призначення мого блокнотика - допомогти черпати "живу воду" із Джерела життя!

Я так захопилась процесом, що зробила ще два таких блокнотика і в мене ще залишилось 8 маяків;)...

P.S.: А ще нашій Маріанночці сьогодні вже 3 місяці, сьогодні були в поліклініці - вона знову непогано так поправилась на цілий кілограм :), має зараз - 6,3 кг(це без одягу і памперса ;) і 58см

6 коментарів:

  1. Цікавий блокнотик і , справді, дуже символічний! Вітаю малечу з такою важливою датою )))

    ВідповістиВидалити
  2. Думаю власниці він не раз підніме настрій)

    П.С. Ростіть здорові!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую, Олю, цікаво що він потрапив до тої людини, яка на мою думку найбільше оцінить саме значення цього блокноту, а не тільки красу ;)

      Видалити

Ratings and Recommendations by outbrain