19 грудня 2010 р.

Як з'являються на світ мої роботи...

Починається все не з планування того, що я буду робити, а задовго до цього - з збирання матеріалу...
Матеріал для творчості я я збираю можна сказати все життя (через це чоловік часто каже, що в мене повно хламу - це він просто не розуміє). Так от збір матеріалу для мене це вже творчий процес. По-перше я збираю все симпатичне, що якимось чином потрапляє в мою хату: всілякі стрічки, нитки, камінчики, квіточки, папір, наклейки, запчастини з інших виробів і т.д. По-друге ходячи по базарах, магазинах я завжди цікавлюсь тим же і якщо мені щось подобається і не надто дороге - я купую. По-третє, безпосередньо перед тим, як мені щось треба або хочеться зробити я йду в магазин і купую те, чого мені бракує...


Ну, а далі все залежить від мети, натхнення і підручних матеріалів.
Якщо це подарунок, то він обов'язково має відповідати події, людині (її вподобання, кольорова гама, бажання) та тому, що я хочу виразити через нього. Останнім часом друзі в мене замовляють деякі вироби, але і тоді я намагаюсь з'ясувати по більше про людину і подію, які буде подарований даний витвір. Адже в цьому і є найбільша цінність ручної роботи (на мій погляд), коли людина відчуває, що це створене саме для неї. Якщо це просто якийсь сувенір, ідея яка крутиться в голові - тоді просто втілюю її... Останнім часом друзі в мене замовляють деякі вироби, але і тоді я намагаюсь з'ясувати по більше про людину і подію, які буде подарований даний витвір.
Але в будь якому випадку виріб має сподобатись насамперед мені, поки цього не відбудеться - робота не закінчена.
Ще дуже важливо набиратися творчого досвіду. Тобто важливо важливо не те чи ти колись пробував робити щось подібне чи ні, важливо чи ти взагалі маєш уяву, що це має бути і як втілити свої задуми в життя. Я часто просто ходжу і просто роздивляюсь витвори інших людей. Це дуже корисно, оскільки розвиває фантазію. Хоча ще не було такого, щоб я хотіла відтворити точно чиюсь роботу, переважно мені подобається або загальний принцип, або якийсь елемент.
Я багато читала про те, що спочатку треба зробити шаблон, все продумати, а тоді вже творити... Особисто я дуже рідко створюю шаблони, це деколи трапляється, так сходу можу згадати тільки пару випадків, коли я робила щось на замовлення. для мене головне, щоб в голові було бачення того, що я роблю...
Але думаю найціннішим для мене під час процесу творчості є роздуми про мого Творця, Який "виткав мене в утробі матері моєї" (Псалом 138:13). Коли я готувалась до вступу в медінститут, моя репетитор з біології сказала таку фразу: "Коли вивчаєш анатомію людини. так і хочеться сказати, що це все створене з любов'ю". І дійсно мій Господь Дивовижний Творець. "Прославляю Тебе, що я дивно утворений! Дивні діла Твої, і душа моя відає вельми про це!"
(Псалом138:14)
Тому я хочу віддати славу, честь і поклоніння Господу Богу, який створив мене, викупив, і дає можливість творити...

2 коментарі:

  1. Sonchyk, привет! Очень рада, что нашла твой блог!!! Можно на ты? Божьих благословений тебе и радости))) Заходи в гости))

    ВідповістиВидалити
  2. Привет, Натали! Я тоже рада, что ты меня нашла (конечно же можна на "ты"). Я всегда очень радуюсь когда знакомлюсь с верующими, ведь вера объеденяет больше чем скрап :). Благословений и тебе. Объязательно буду заходить в гости!!!

    ВідповістиВидалити

Ratings and Recommendations by outbrain